Rakennamme hirsitalon haapapuusta


Tervetulloo vua
22 joulukuun, 2007, 9:26 am
Filed under: haapapuut, hirsitalo, maalle muutto, rakentaminen

 

Olimme jo päättäneet tien paikan, sen kohdan mistä tie kulkisi tontin läpi talolle. Luonteva paikka olisi siinä, missä tonttimme toinen sivu rajoittui muutaman naapurin perustamaan yksityistiehen.

Ensimmäinen toimenpide tontilla oli alkaa raivata tuota tien paikkaa. Mies soitti paikalliseen Metsänhoitoyhdistykseen kysyäkseen saako tontin omistaja kaataa puita ilman erillislupaa tulevan tien paikalta ja tulevalta rakennuspaikalta. Saa toki. Puhelinsoitto Metsänhoitoyhdistykseen osui hyvään aikaan. Sillä muistettiin tonttimme ja sekin, että sen etelälaidalla kasvaa harventamista kaipaavaa nuorta kuusikkoa.

Saimme tietää, että heti alkukeväästä Metsänhoitoyhdistys teettäisi lähialueella metsätöitä ja voisi hoitaa pienen kuusikon harvennuksen saman tien. Työstä ei tulisi meille kustannuksia, päin vastoin saisimme myyntituloa.

Niin suuntasimme taas Etelä-Juvalle. Kun pääsimme perille puolen kolmen aikaan, oli jo hämärää. Olihan vuoden pimein ajanjakso.

Mutta mikään ei pidätellyt miestä, joka käynnisti vanhan moottorisahan tuossa tuokiossa. Ohuet haavat alkoivat ryskyen laota maahan. Onneksi olimme ostaneet matkalta rautakaupasta myös hyvän vesurin. Sillä oksat kilahtivat kevyesti irti. Minun tehtäväkseni jäi vedellä runkoja sivummalle kasoihin.

Mutta pian tuli pilkkopimeä ja työ oli pakko keskeyttää. Kun palasimme autollemme, pysähtyi kohdallemme toinen auto. Ikkunasta katseli nainen meitä kysyvän näköisenä. Näin tapasimme lähinaapurimme ensimmäistä kertaa. Häneltä saimme tietää tärkeitä asioita kuten sen, ettei alueella ollut vesiosuuskuntaa. Naapurilla oli itsellään kaksi rengaskaivoa, josta toinen kuivui usein kesällä ja toisen vesi oli rautapitoinen. Muita ongelmia kaivovedessä ei ollut. Kukaan lähinaapureistamme ei kuulema kuitenkaan ollut tutkittanut kaivovesiään. Sitä, mahtoiko alueen kaivovesissä olla radonongelmaa, emme siis voineet tietää.

Ennen kun olimme saaneet tavarat autoon, tapasimme vielä vähän toisella kymmenellä olevan pojan, joka oli tulossa koulusta kotiin reppu olallaan. Tervehdimme ja kerroimme olevamme uusia naapureita.

-Tervetulloo vuan sitten, poika sanoi mukavasti.

Advertisement

Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggaajaa tykkää tästä: